Uitnodiging lezing professor Jean Paul Van Bendegem op woensdag 11 oktober

Humor: wat, waarom en hoe valt er te lachen?

De lezing heeft als voornaamste bedoeling een verkenning te presenteren van wat humor is, welke verschillende vormen van humor er bestaan, wat de effecten zijn van humor op mensen (maar ook bij chimpansees en bonobos), welke betekenissen de lach kan hebben en, als sluitstuk, het filosofisch meest uitdagende onderwerp: waar liggen de grenzen van de humor, aangenomen uiteraard dat er zulke grenzen zijn? Zoals men van een filosoof mag verwachten zal het onderwerp na de lezing veel complexer geworden zijn dan ervoor!

Jean Paul Van Bendegem, geboren te Gent op 28 maart 1953 is licentiaat in de wiskunde en doctor in de wijsbegeerte. Hij was buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel voor de vakken logica en wetenschapsfilosofie en deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent.

Deze lezing gaat door op woensdag 11 oktober om 14 uur in Wijkcentrum De Xaverianen’(Polyvalente Zaal A), Xaverianenstraat 3, Sint-Michiels Brugge. Ruime parking onder het gebouw. Klik voor het interactief plan

Inschrijven door overschrijving van 1,50 euro per persoon op rekening BE11 4747 1460 0148 van KBC Senioren met mededeling Jean-Paul Van Bendegem”. Inschrijven vóór 5 oktober.

En als teaser: hier een You Tube filmpje:  'Wijs, grijs en puber"
Pleidooi voor de burgerlijk ongehoorzame senior', zo heet het nieuwe boek van Jean Paul Van Bendegem.


Info : Annick Vandekeere 0474 95 11 65


 

Andere activiteiten

Datum Type activiteit Locatie
15 november 2023 Voorstelling "Zuid-Afrika" Voordrachten - Presentaties Brugge Sint-Michiels Bekijk activiteit
27 februari 2024 Chocolate Tasting Voordrachten - Presentaties Brugge Bekijk activiteit
13 maart 2024 Lezing Geert Gruyaert Voordrachten - Presentaties Brugge Bekijk activiteit